Na rubu svemira

U četvrtak 10. ožujka lansirali smo eksperimentalne sonde timova iz natječaja Balon Stellar i danas bi svi timovi trebali primiti svoje eksperimente na dalju obradu. Osim eksperimenata timova i telemetrijskih uređaja, na balonu je u stratosferu poletjela i HD video sonda koja je snimila zadivljujuće fotografije i video snimku leta. Ovdje vam donosimo kratku snimku u trajanju od 4:17 minuta, u kojoj možete uživati na našem YouTube kanalu.

Snimka leta balona od 10. ožujka 2016. godine

Možete, naravno pogledati i ostale video klipove na našem kanalu i pretplatiti se na njega, kako vam ne bi promakli materijali koje ćemo tek postaviti. Screenshotove iz videa možete pogledati na našoj Facebook stranici, koju slobodno lajkajte i pratite naš rad. Ovdje vam donosimo malu galeriju.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti Državnom hidrometeorološkom zavodu i njegovim djelatnicima na velikoj pomoći pri podizanju balona u stratosferu. Hvala vam od srca!

JNtdp8N

S lijeva na desno: Josip Tošić (Tim Prism Spectrum), Ines Srzić (DHMZ), Dejan Jukičić (DHMZ), Goran Pirš, Stjepan Bedić, Bojan Markičević, Marin Tomičić, Uroš Todorović Mikšaj, Ivana Sučić (svi Stellar)

Osim toga želimo se zahvaliti i članovima našeg tima koji su sudjelovali u lansiranju i potrazi, ali i onima koji nisu mogli biti s nama, a željeli su. Drugi put.