Stellar na Domikonu

Domikon je manifestacija koja se u Donjem Miholjcu kod Osijeka redovito održava još od 2007. godine i namijenjena je prvenstveno ljubiteljima Star Treka i fenomena NLO-a. Iako, na prvi pogled može izgledati kako je riječ o događanju za čudake, fanove Zvjezdanih staza i sličnih SF franšiza radi se o manifestaciji koja je potaknula osnivanje različitih klubova i sekcija poput glazbene, astronomske, modelarske i druge. Potaknute Domikonom održane su brojne radionice i druge aktivnosti, tako da je tu riječ o događanju koje je pustilo duboko korijenje u zajednici i izaziva velik interes javnosti.

Logo Domikon

Logo Domikon

Uroš Todorović Mikšaj iz udruge Stellar, u suradnji s udrugom USS Croatia, održati će na Domikonu zanimljivo predavanje pod nazivom “Ponovno u stratosferi” u sklopu prvog dana konvencije 10. prosinca 2016. u 18:00 sati. Cjelokupan program konvencije Domikon 2016 možete pronaći ovdje.

Uroš Todorović Mikšaj

Uroš Todorović Mikšaj

Uroš će održati predavanje na kojemu će biti riječi o lansiranju stratosferskog balona s eksperimentima učenika srednjih škola koji su sudjelovali u natječaju Balon Stellar. Riječ je o letu koji je digao eksperimente na preko 32 kilometra visine i  na kojemu je posebna HD video sonda snimila neponovljive foto i video materijale.

Najzanimljiviji trenuci stratosferskog leta

Predavanje će obuhvatiti pripreme za let,lansiranje, praćenje i pronalazak eksperimenata na sebi svojstven zanimljiv i pristupačan način. Biti će predstavljeni i neki od vrlo zanimljivih eksperimenata koje su izradili učenici srednjih škola.

Osim cijelog niza zanimljivih predavanja i projekcija na Domikonu možete podražiti i svoja nepca intergalaktičkim specijalitetima koje vrijedni domaćini spremaju za vas poput klingonskog graha i drugih specijaliteta koje zasigurno još niste probali.