Vremenske prilike onemogućile lansiranje

Sve je spremno za lansiranje balona s eksperimentima timova u sklopu natječaja Balon Stellar, no u veljači nismo imali sreće s vremenskim prilikama. Osim što je bilo oblačno i kišno vjetrovi su puhali u potpuno neprihvatljivim pravcima. U prvo vrijeme našeg predviđenog prozora za lansiranje balon bi završio u Bosni ili Srbiji, da bi  u zadnjih desetak dana balon s eksperimentima, kada bi bio lansiran, završio u Madžarskoj ili Slovačkoj

12779190_10207791770245827_6435512617480131967_o

Predikcije leta balona za zadnje dane veljače i početak ožujka

Naš tim redovito prati vremenske prognoze, i naš prediktor leta balona koji i vi možete pratiti ovdje, no niti u prvim danima ožujka situacija se ne mijenja. Vjetar bi balon poslao u Madžarsku.

Unatoč svim problemima, Stellar je u konstantnoj pripravnosti za lansiranje, i prvu priliku koja se ukaže mi ćemo nastojati iskoristiti.

Zajedno s eksperimentima timova biti će lansirana i HD video sonda koja će snimiti kompletan let balona. Snimku, ili dio nje objaviti ćemo na našem YouTube kanalu i na ostalim Stellarovim stranicama društvenih mreža.

Video: Kratka snimka live streama iz stratosfere iz travnja 2014.

U ovom trenutku se nadamo što skorijem poboljšanju vremenskih prilika, kako bismo konačno mogli lansirati balon s eksperimentima i odraditi taj tehnički i organizacijski najzahtjevniji dio natječaja Balon Stellar.